Felhívás

KRÉTA e-napló


BELÉPÉS >

További információk a KRÉTA elektronikus naplóról >
KRÉTA elektronikus ügyintézés >
Beiratkozás 2020/2021.
Iskolánk bemutatása
Iskolánk beiratkozási körzete

A beiratkozáshoz szükséges nyomtatványok:
Egyszerűsített adatlap
Nyilatkozat a szülő felügyeleti jog gyakorlásról
Nyilatkozat az életvitelszerű tartózkodásról
Etika, hit és erkölcstan nyilatkozat
Nyilatkozat a sajátos helyzetről
Adatvédelmi nyilatkozat
Tanulói balesetbiztosítás
Tájékoztató
Igénybejelentő
Biztosítási szerződés
Etika/Hit- és erkölcstan a 2020/2021. tanévben
Tájékoztató
Katolikus tájékoztató
Református tájékoztató
Evangélikus tájékoztató
Buddhista tájékoztató
Baptista tájékoztató
A Hit Gyülekezete tájékoztató
Felső tagozat
A felső tagozatosok füzet és taneszköz szükségletei a 2020/2021. tanévre: letöltés (pdf)
Olvasmányok
Kötelező és ajánlott olvasmányok a 2020/2021. tanévben.
Tisztelt Szülők, Adományozók!
Köszönjük, hogy az elmúlt évben iskolánk alapítványának ajánlotta fel adójának 1%-át!
Barossi Iskoláért Alapítvány adószáma: 19672713-1-43

Egyéb programjaink

Nyílt napok

Ősszel az alsós és felsős tagozaton más-más időpontban megrendezett nyílt napon nagy az érdeklődés, különösen az alsós osztályokban. A szülőknek pozitív a véleménye, hiszen ilyenkor láthatják hogy dolgozik gyermekünk, és hasznos taná- csokat és ötleteket kapnak a tanulás segítéséhez.

Mazsola-avatás

A Mazsola-avatás alkalmával már évek óta ünnepélyes keretek között zajlik az 1. osztályosok első értékelésének kiosztása. Ők eddig csak "mazsolák" voltak, igazi barossi diákká a félévi bizonyítvány osztáskor válnak. A szülők és hozzátartozók izgalommal várják ezt az eseményt. Egy 8. osztályos tanuló segítségével a kisdiákok fogadalmat tesznek: képességeiknek megfelelően tanulnak, a szabályokat betartják, udvariasan viselkednek, szüleiknek segítenek és öregbítik az iskola jó hírnevét. Ezt a fogadalmat aláírva, bekeretezve kézhez is kapják hogy mindig emlékeztesse őket. Az osztályfőnökök az elmúlt félév munkája alapján minden diákot külön értékelnek. Az iskola igazgatójától átveszik a bizonyítványukat és megkapják az iskola jelvényét. Az ünnepély után a szülők tortával, lufikkal kedveskednek a gyerekeknek.

Népmese Napja

Benedek Elek születésnapjának tiszteletére minden évben szeptember 29-én mesével emlékezünk meg a Népmese Napjáról. Ezen a napon az első óra 15 percében, az iskolarádión keresztül tanulóink meghallgattak egy magyar népmesét. Ehhez egy rajzpályázat kapcsolódott, melynek legszebb munkái kiállításra kerültek iskolánkban.

OVI Klub

Játékos foglalkozás a nagycsoportos óvodások részére. Ismerkedés a leendő tanítókkal. Célja, hogy a gyerekek felszabadultabban kezdhessék az első osztályt, megismerjék az iskolát.

Teaház

Finom fűszeres illatok, halvány fények, kellemes zene, jó társaság. Ennyi kell egy igazán különleges hangulathoz. Helyszín a földrajz terem, ahol a lelkes csapat átrendezi az asztalokat, székeket, megterítenek, gyertya, szalvéta, finom süti, perec kerül az asztalokra. 10-12 fél tea várja a vendégeket. Az alsó tagozatosokat fél órás váltással fogadják a gyerek-pincérek, akik nagy odafigyeléssel veszik fel a rendeléseket. A felsősök önállóan látogatnak el a teaházba. Remek lehetőség nyílik a zamatos italok mellett egy-egy kiadós baráti beszélgetésre.

Játszóházak

Évente 2 alkalommal tartunk játszóházat az alsós tanulók részvételével. Foglalkozásaink a téli és tavaszi ünnepkörhöz kapcsolódnak. A változatos kézmű foglalkozások célja az ünnepi hangulat erősítése, manuális készségfejlesztés, s az ajándékozás ötletekkel való segítése.

Bolhapiac

A bolhapiac a karácsonyi rendezvények része. A gyerekek régi, de még használható játékokat, illetve saját készítésű tárgyakat hoznak be eladni, vagy cserélni. A diákok szeretik a rendezvényt, sokszor már délelőtt megkezdődik az adás-vétel. A tornateremben régi vásárokhoz hasonlóan a földre terített szőnyegeken, pokrócokon kínálják portékáikat. Sok nebuló csak a vásárokon szokásos hangulat kedvéért jön el, mások zsebpénzüket is gyarapítják. Igazi nyüzsgő forgatak alakul ki.

Tagozatgyűlés

Olyan fórumot teremtettünk, ahol az iskola tanulói az őket érintő problémákról, pozitív változásokról tájékoztathatják az intézményi közösséget. A tagozatgyűlés nyilános, azon bármelyik tanuló, pedagógus megteheti közérdekű észrevételeit, javaslatait. Az alsó tagozat fórumán a tanítók értékelik osztályukat az igazgatónő tolmácsolásában. A felső tagozatosok egyre komolyabban készülnek véleményük tolmácsolására. Az osztály képviselője tárják a közösség elé problémáikat, kéréseiket, számolnak be az elért eredményekről, dícsérik azt ami dícsérhető. Kultúráltan kritizálnak s kérdeznek, kiváncsiak egymás mondanivalójára. A tagozat gyűlés kiemelkedő lehetőség az iskola vezetőinek, hogy nyilvánosan megdícsérjék azokat a tanulókat, akik kimagasló tanulmányi munkájukkal, közösségépítő tevékenységükkel öregbítik iskolánk hírnevét.


Budafok-Tétényi Baross Gábor Általános Iskola
1224 Budapest, Dózsa György út 84-94.
OM azonosító: 035202
Az iskola fenntartója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Az oldalon található képek, írások, hivatalos dokumentumok, információk felhasználása írásbeli hozzájárulásunkhoz kötött. Iskolánk csak a barossiskola.hu honlapot publikálja, közösségi oldalakat nem kezel.