Felhívás

KRÉTA e-napló


BELÉPÉS >

További információk a KRÉTA elektronikus naplóról >
KRÉTA elektronikus ügyintézés >
Beiratkozás 2020/2021.
Iskolánk bemutatása
Iskolánk beiratkozási körzete

A beiratkozáshoz szükséges nyomtatványok:
Egyszerűsített adatlap
Nyilatkozat a szülő felügyeleti jog gyakorlásról
Nyilatkozat az életvitelszerű tartózkodásról
Etika, hit és erkölcstan nyilatkozat
Nyilatkozat a sajátos helyzetről
Adatvédelmi nyilatkozat
Tanulói balesetbiztosítás
Tájékoztató
Igénybejelentő
Biztosítási szerződés
Etika/Hit- és erkölcstan a 2020/2021. tanévben
Tájékoztató
Katolikus tájékoztató
Református tájékoztató
Evangélikus tájékoztató
Buddhista tájékoztató
Baptista tájékoztató
A Hit Gyülekezete tájékoztató
Felső tagozat
A felső tagozatosok füzet és taneszköz szükségletei a 2020/2021. tanévre: letöltés (pdf)
Olvasmányok
Kötelező és ajánlott olvasmányok a 2020/2021. tanévben.
Tisztelt Szülők, Adományozók!
Köszönjük, hogy az elmúlt évben iskolánk alapítványának ajánlotta fel adójának 1%-át!
Barossi Iskoláért Alapítvány adószáma: 19672713-1-43

DÖK

Valentin-nap

Évek óta az a szokás, hogy a jeles nap előtt már egy héttel kezdődik a szeremes-baráti üzenetek gyűjtögetése. Ez úgy történik, hogy a DÖK tagok a szünetekben képeslapokat árusítanak, melyeket egy csodás "piros-szivecskés" ládába kell bedobni, természetesen lehet saját készítésű lapokat, leveleket is a ládába tenni február 14-ig. Valentin napján reggel a levelek szortírozása után az alkalmi postások kézbesítik azokat, a legnépszerűbb diákok bizony tetemes kupacot kapnak, de a kedvenc tanárok sem panaszkodhatnak.

Küldöttgyűlés

Minden év tavaszán tartja a DÖK az éves küldöttgyűlését. Résztvevői az osztályok DIBI-sei, a DÖK segítő pedagógus, a DÖK elnöke, jegyzője, az ombudsman, valamint a meghívott vendégek. A DÖK elnökének beszámolója után az intézmény vezetője értékeli a DÖK munkáját. Az osztályok képviselői elmondják, hogy mi az, ami szerintük jól működött az adott évben, ami problémát jelentett, elmondják javaslataikat és panaszaikat.

Terítési és étkezési verseny

A karácsony ünnepi hangulatát készíti elő a felső tagozatosok versenye. Az osztályonkénti 4 fős csapatok feladata: ünnepi asztal megterítése és az ebéd elfogyasztása gyertyafény mellett. A zsűri értékeli a megterített asztal ünnepi hangulatát, díszeit és árgus szemekkel figyeli hogyan zajlik a kulturált étkezés. Bizony nem könnyű feladat úgy enni, hogy közben minden mozdulatot felnőttek figyelnek. Apró ajándékot valamennyi résztvevő kapott, az győztes csapat jutalma egy közösen elfogyasztott éttermi vacsora.

Papírgyűjtés

Egy tanévben kétszer szervezünk papírgyűjtést: ősszel és tavasszal. 2006-2007. tanévtől új rend szerint történik a gyűjtögetés. A szülők, a szorgalmas diákok két teljes napon reggel hét órától este hét óráig, bármikor hozhatják az összekötözött csomagokat, egyből zárt konténerbe pakolunk, megkönnyítve ezzel munkánkat. Délelőtt óránkénti, délután két órás váltással tanári felügyelet mellett sok diák veszi ki részét ebből a feladatból. Az ebből származó pénz az egyetlen komolyabb bevételi forrás a későbbi jutalmazásokhoz. A befolyó összeget teljes egészében a barossi diákokra költi a DÖK. Osztály- és egyéni verseny is van.

DÖK Jutalomkirándulás

Minden tanév végén (június első hetében, két tanítási nap) a kiemelkedő DÖK munkát végző tanulók jutalomkiránduláson vesznek részt. A tanulók kiválasztásának elvei: az osztályfőnök és diákok javaslatot tesznek; DÖK-segítő pedagógus dönt; 5-8. évfolyamon általában az osztály DIBI-sek az esélyesek, de az őszi és tavaszi papírgyűjtésen a legtöbb papírt gyűjtő tanuló biztosan elmehet a kirándulásra; osztályonként 2-3 tanuló mehet, 8. évfolyamon több. A kirándulások az ország különböző területeire esnek. Minden kiránduláson felavatjuk az újonc DIBI-seket és elbúcsúzunk a nyolcadik osztályos DIBI-sektől.

DÖK Mikulás

A nyolcadik évfolyamosok közül december 6-ára télapót választunk, aki ezen a napon valamennyi osztályt meglátogatja és megajándékozza. A felső tagozatos osztályokból az idén nem kevesebb mint 20 krampusz kísérte el a Mikulást minden osztályba. Tény, hogy felső tagozaton már tisztában vannak a gyerekek ennek a szép hagyománynak a titkaival, de az első-másodikosok még igazi átéléssel éneklik a dalokat, szavalják a verseket, megilletődnek a Mikulás láttán. A krampuszok pedig "hivatalból" rosszalkodhattak egy kicsit mindenki nagy örömére és szórakozására. Az osztályok szülői munkaközössége gondoskodik arról, hogy a Mikulás puttonya tömve legyen meglepetésekkel. Igazi vidám hangulat uralkodik egész délelőtt.


Budafok-Tétényi Baross Gábor Általános Iskola
1224 Budapest, Dózsa György út 84-94.
OM azonosító: 035202
Az iskola fenntartója a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Az oldalon található képek, írások, hivatalos dokumentumok, információk felhasználása írásbeli hozzájárulásunkhoz kötött. Iskolánk csak a barossiskola.hu honlapot publikálja, közösségi oldalakat nem kezel.